Sıkça Sorulan Sorular

Tüm Sorularınızın Cevapları Burada!

Yazarlık Süreci

  • Nasıl Yazar Olurum?

    Yazarlık başvurusu yapıp siz de yazar ekibimize katılabilirsiniz. Başvuru sonrasında size incelenmek üzere bir örnek makale gönderilip ayrıca deneme makalesi yazmanız istenecektir. Gönderdiğiniz makale incelenmesi sonrasında siz de sisteme giriş yapabilirsiniz.

  • Hangi Konularda Makale Yazılıyor?

    Tek bir konuya bağlı kalmaksızın pek çok konu hakkında makale yazılmaktadır. Sisteme giriş yaptığınız zaman karşınıza alabileceğiniz işlerin listesi çıkacaktır.

  • Yazıları Nerede Yazacağım?

    Yazacağınız makaleleri belirlediğiniz kullanıcı adı ve şifre ile giriş yaptıktan sonra panel üzerinden yazacaksınız.

  • Yazılan Makaleler Niçin Kabul Edilmez?

    Yazarlarımızın yazdığı yazılarda aradığımız en önemli özellik ÖZGÜN olmasıdır. Makaleyi yazarken hiç bir kaynaktan birebir alıntı ya da kopyalama yapmaksızın yalnızca kendi fikir ve düşüncelerinizi yazıya aktarmalısınız. Onun dışındaki yapılan hatalarınız çok büyük değilse editörlerimiz tarafından düzenlenir.

Ödeme ve Ücretlendirme

  • Ne Kadar Kazanç Elde Edebilirim?

    Yazılacak her bir işin yanında sizden yazmanızı istediğimiz kelime sayısı ve size ödenecek olan miktar yazmaktadır. Yani siz yazmaya devam ettiğiniz sürece kazancınız sürekli artacaktır.

    Makale fiyatları 100 kelime 1,50TL ve katları şeklinde ilerlemektedir. Yani 500 kelimelik bir iş için 7,50TL kazanabilirsiniz. Aynı zamanda seviye artışı sağlandığı takdirde iş fiyatları 100 kelimesi 2,50TL - 3,00TL ye kadar artmaktadır.

  • Ödemeler Ne Zaman ve Nasıl Yapılır?

    Ödemeler size gönderilen bilgi dosyasında belirtildiği gibi Alt ödeme limiti aşılması halinde (200,00TL) yapılmaktadır.

    Her ayın 1-31'i arasında alt limiti aşmış yazarlar ve Para Çekme Butonunu kullanarak para çekme işlemi gerçekleştirebilirler.

    Ödemeler her ayın 10'unda profilinizde bulunan Hesap Adı & IBAN numarasına göre banka hesabına Havale/EFT yolu ile ödemeler gerçekleştirilir.

Makaleler ile İlgili

  • Makaleler Nerelerde Yayınlanıyor?

    Yazılacak makaleleri Türkiye'nin ve Dünya'nın en iyi marka ve firmalarına Seo amacı ile üretiyoruz. Bu makaleler; markaların blogları, web siteleri ve haber ağlarında yayınlanacaktır.

  • Yazılarımızın Telif Hakkı Kime Ait Oluyor?

    MakaleHizmeti.com olarak yazdığınız tüm yazıların ödemelerini yaptığımızdan dolayı yazılarınıza ait tüm telif hakları İzmir Social Bilişim Hizmetleri'ne aittir.

Çalışma Koşulları

  • Her Gün Makale Yazmak Zorunda Mıyım?

    Kesinlikle Hayır! Makale yazmanız için tek süre ve sınır sizsiniz. Ne kadar çok yazarsanız o kadar çok kazanırsınız. Tabi aynı şekilde yazmadığınız sürece kazanamazsınız. Herhangi bir alt sınır günlük kota vb. mevcut değildir.

  • Nasıl Özgün Makale Yazarım?

    Özgün makale yazmak için hakim olmadığınız konularda yazmanız istenen makaleler için kaynaklardaki içerikleri ve cümleleri eş anlamlı sözcükler ve anlatım tarzını değiştirerek yazabilirsiniz.

  • Niçin Uzaklaştırma Cezası Alırım?

    1- Kopya Makale Yazmak Sistemden Süresiz Uzaklaştırma Sebebidir.

    2- Açıklamaya uygun olmayan alakasız içerik yazmak.

    3- Anahtar kelime kullanımlarını yanlış veya eksik yapmak.

    4- Çok sık ve fazla imla hataları yapmak.

    Not: Uzaklaştırma cezası hiç bir zaman ilk hatanızda verilmez. Tekrarlayan ve düzelmeyen hatalarda uzaklaştırma alırsınız.

  • Kopya Makale Nedir?

    Kopya makale, dış kaynaklardan birebir cümle alıntıları ile makale yazmak demektir. İnternet üzerinde birebir aynısı veya benzeri bulunmayan cümlelerden oluşan bir makale yazmanız gerekmektedir.

Kurallar ve Şartlar

  • Makale Yazarlığı Tanımı

    İnternet siteleri sürekli olarak güncellenen bir yapıda olduğu için makalelere ihtiyaç duymaktadır. Yazılan makaleler bu ihtiyacı karşılamak için kullanılmaktadır. Makalelerde kişisel bilgileriniz kesinlikle geçmemektedir. Yazdığınız ve ücretini aldığınız makalelerin tüm hakları tarafımıza devredilmiş sayılmaktadır.

  • Her Konuda Nasıl Makale Yazacağım?

    Makalelerinizi yazarken sizlere verilen bazı kelimeleri makale içerisinde kullanmanız gerekmektedir. Bu kelimelere ANAHTAR KELİME diyoruz.

    Sizden istenen bir makale konusu hakkında bilgi sahibi değilseniz internetten araştırdığınızda elde ettiğiniz bilgileri kendi cümleleriniz ile özgün makaleye çevirebilirsiniz. Bildiğiniz konularda ise araştırma yapmanıza gerek yoktur.

  • Kopya Yazarsam Ne Olur?

    Kesinlikle başka sitelerden kopya olarak içerik alınmayacaktır. Makaleler özel bir program ile kontrol edilmektedir. Bu nedenle yapılan kopyalar, kopya yapılan site adresine kadar bulunabilmektedir. Yazdığınız kopya makalelerde hiçbir hak talep etmeksizin yazarlığınıza son verilmektedir ve bakiyeniz ne olursa olsun ödeme yapılmamaktadır. Bu nedenle KOPYA İÇERİK KULLANMAYINIZ.

  • Nasıl Kolay Makale Yazarım?

    Yazacağınız makaleyi 100 er kelimelik alt başlıklara bölmek her zaman daha hızlı ve kolay makale yazmanızı sağlar. Makale örneğin makale yazmak konusunda ise, makale nedir? nasıl yazılır? makale yazarken yapılmayacak hatalar? olarak 3 e bölebilirsiniz. Her konuda kısa sorular sorarak makaleyi birden fazla parçaya bölmek tek solukta uzun bir makale yazmak yerine kısa kısa bir kaç makale yazmak gibi kolay olur.

  • Alt Başlık Nedir? Neden Kullanmalıyım?

    Alt başlık makaleyi daha okunabilir hale getirmek için kullanılan ara başlıklardır. Alt başlıklar makalenin daha zengin, özenli ve göz yormaması için kullanılmaktadır. Aynı zamanda verilen bilgileri de daha derli ve akıcı hale getirir.

    Alt Başlık Nasıl Kullanılır?

    Alt başlık belirlemek makaleye başlamadan önce yapılması gereken bir işlemdir. Makaleyi yazmaya başlamadan hemen önce alt başlık veya başlıkları belirlemeniz hangi konuları ele alacağınız hakkında sizlere de mutlaka yardımcı olacaktır. Nasıl? Nedir? Neden? Nasıl Yapılır? Ne İşe Yarar? gibi sorular sormak alt başlık belirlemekte size çok faydalı olacaktır. Başlıklara Soru Sormak Makaleyi Kolay Yazmaktır.

    “Alt Başlıklar yazarların dinleneceği mola alanlarıdır.” - Anonim

    Alt Başlık belirlerken dikkat edilmesi gerekenler;

    - Alt başlık ne anlatılacağının özetlemelidir.

    - İlgi çekici olmalıdır.

    - Merak uyandırmalıdır.

    - Minimum 3 - 4 kelimeden oluşmalıdır.

  • Anahtar Kelime Nedir? Nasıl Kullanılmalıdır?

    Anahtar kelimeler birden fazla olduğunda özellikle art arda yazılarak (anahtar kelime1, anahtar kelime2, anahtar kelime3 gibi.) makale teslim ediliyor. Bu şekilde anahtar kelime kullanımı tamamen yanlıştır. Her bir anahtar kelime "ek almadan" yalın halde farklı cümle ve paragraflarda kullanılmalıdır. Teknik olarak doğru bir makalede her 100 kelimede 1 defa anahtar kelime kullanımı yapılır. Yani 300 kelimelik bir makale 3 paragraftan oluşur ve her paragrafta anahtar kelime 1 defa geçer.

    Anahtar kelimeler konusunda yalın halde kullanırken bazen anlam bozuklukları meydana gelebilir. Bu konuda yazının akışına göre şekillendirmeniz gerekiyor. Örnek anahtar kelime: bilgi vermek. Cümlede doğru kullanım örneği; "Makale yazarken bilgi vermek kadar önemli bir başka detay daha yoktur." Yanlış kullanım örneği; "Makale içinde bilgi vermekle çok doğru bir iş çıkarabilirsiniz."